fit cheesecake

 


FRAMBUAZLI FİT CHEESECAKE

Malzemeler

Tabanı için ; 1.5-2 su bardağı yulaf ezmesi + 1/2 su bardağı fındık + 9-10 tane su ile yumuşatılmış hurma

Kreması  için ; 7-8 yemek kaşığı süzme yoğurt + 3-4 yk labne + 2 yk bal

Sos için ; 1 sb frambuaz + 1 su bardağına yakın su + 1-1.5 yk nişasta

Yapılışı

Tabanı için yulaf ve fındıkları biraz rondodan geçirin, daha sonra üzerine yumuşamış hurmaları da ekleyerek tekrar rondodan geçirin. Hamur kıvamına gelince orta boy bir kalıbın dibine ince olarak yayın. 

Kreması için tüm malzemeleri homojen olarak karıştırın. Tabanın üzerine yayıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika soğutun.

Sos için tüm malzemeleri yoğunlaşana kadar pişirin sonrasında soğumaya bırakın. Ekşi tat sevmiyorsanız bu sosu da biraz bal ile tatlanadırabilirsiniz. Soğumuş taban ve kremanın üzerine yayıp tekrar buzdolabında 3-60 dk bekletip servis edebilirsiniz. 

**8-10 parçaya bölerek enerji ihtiyacınıza göre ara ya da ana öğün yapabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GECEDEN HAZIRLANAN YULAF TARİFLERİ

OPTİMAL BESLENME İLKELERİ

KAVANOZDA SALATA