KAVANOZDA SALATA


Diyet yaparken çoğu kişinin en zorlandığı öğündür öğle yemeği. Çoğu kişinin işte, okulda, dışarıda bulunduğu vakitlere gelir. Bulunduğumuz yerin bir yemekhanesi de yoksa dışarıdan söylediğimiz yemeklerle geçer veya daha kötüsü öğün atlarız. Sabah çok iyi başladığımız beslenme programı bir anda kaçar ve bir kere başlayınca bu kaçamaklar akşama kadar devam eder. Evden yemek götürmek ise çoğu zaman zahmetli gelir. Dökülür mü, bozulur mu, kötü mü kokar endişesi olur. Ya da ısıtma, saklama yeri problemdir. Ancak tüketime hazır bir şekilde götüreceğimiz besleyici ve diyete uygun salatalar ile tüm problemler ortadan kalkar. Bunun için tek ihtiyacınız kapaklı bir kavanoz. Çantanıza atıp gittiğiniz her yere yanınızda taşıyabilirsiniz. Sabah zor geliyorsa sebzeleri akşamdan da hazırlayabilirsiniz. Kavanozun cam materyalden olması tercihiniz olsun.

1. adım: Dilediğiniz sebzeleri yıkayın ve iyice kurutun, doğrayın. Bunun için sebze kurutucuları veya temiz peçeteleri kullanabilirsiniz. Marul, maydanoz, dereotu, salatalık, domates, biber, kabak, brokoli... Ne seviyorsanız. Çiğ tüketemeyeceğinizi düşündüklerinizi hafifçe haşlayabilirsiniz.
2. adım: Yağ kaynağınızı belirleyin. Zeytinyağı, ceviz, badem, fındık, avokado, kabak çekirdeği, zeytin, keten tohumu örnekleriniz olabilir. Her gün farklı bir tane seçerek farklı yağ asitlerini almış olursunuz. Kavanozun dibine bunları ekleyin. Sebzeleri de doldurun.
3. adım: Protein kaynağınızı belirleyin. Peynir, haşlanmış yumurta, haşlanmış/ ızgara tavuk, balık, ton balığı, haşlanmış kurubaklagiller.. İhtiyacınız ve o öğündeki hakkınız kadarı da ekleyin kavanoza.
4. adım: Karbonhidratınızı seçin. Kinoa, bulgur, makarna (tam tahıllı olması tercihimiz), patates (haşlanmış- soğuk), etimek, galeta, yulaf, chia tohumu gibi besinleri kavanoza ekleyerek değiştirerek kullanabilirsiniz. Ya da diyetinizdeki hakkınızı ekmek olarak yanınıza alırsınız.
5. Kavanozun kapağını kapatın ve o çantaya, siz dışarı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GECEDEN HAZIRLANAN YULAF TARİFLERİ

OPTİMAL BESLENME İLKELERİ