350 KALORİNİN ALTINDA 10 SAĞLIKLI VE TOK TUTUCU ÖĞÜN ALTERNATİFİ



1- HİNDİ ETLİ SANDVİÇ

2 dilim tam tahıllı ekmek ( 50 gram ) arasına 100 gram kadar yağsız tavada ızgara yaptığınız hindi etini ve yağsız, tuzsuz çiğ sebzeleri ekleyerek sandviç haline getirin. Yanına da 1 büyük su bardağı naneli ayran ile sağlıklı ve hafif bir öğün haline getirebilirsiniz.
315 kkal


2- PATLICAN SALATASI

1 büyük boy patlıcan ve 1 büyük kırmızı biberi közleyip, salata haline getirin. Üzerine 4 yemek kaşığı kadar yağsız yoğurt ekleyin. Yanına 2 dilim tam tahıllı ekmek ile tüketebilirsiniz.
270 kkal

3- SANDAL KABAKLAR

1 orta boy kabağı ikiye bölüp hafifçe haşlayınız. Daha sonra içlerini çıkarıp 75 gram kadar haşlanmış yağsız tavuk etini içlerine paylaştırın. 1/ 2 yemek kaşığı kadar un ve 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağı hafifçe kavurun. 1 çay bardağı kadar light sütü ekleyip beşamel sos haline gelene kadar pişirin. Kabak ve tavukların üzerine ekleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri de serpip fırınlayın. Yanında 1 dilim tam tahıllı ekmek ile beraber tüketebilirsiniz.
330 kkal




4- TOK TUTAN SALATA

Yarım demet marulu irice doğrayın. İçerisine 1 büyük boy domates, nane, maydanoz, rokayı da ve 1.5 çay bardağı haşlanmış nohutu ekleyin. Dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz. Yanında 1 büyük boy ayran ile tüketime hazır.
340 kkal

5- MENEMEN

2 orta boy domatesi 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile tavada kekik ve nane ile biraz pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp karıştırın. Yanında 2 dilim tam tahıllı ekmek ve 1 büyük su bardağı ayran ile tüketebilirsiniz.
280 kkal

6- TAVUKLU MANTARLI DÜRÜM

100 gram tavuk, 100 gram mantar ve 1 biberi yağsız tavada baharatlar ile soteleyin. 1 / 2 kepekli lavaş arasına biraz marul ve domates ile beraber ekleyip, dürüm şekli verin. Yanına 1 su bardağı ayran ile tüketebilirsiniz.
310 kkal


7- FIRINDA SEBZE

Fırın kabına 1 orta boy kabak, küçük havuç, kapya biber, 5-6 mantar ve iki küçük boy patatesi ince ince doğrayarak ekleyin. Üzerlerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve istediğimiz baharatları gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine 4 yemek kaşığı yağsız yoğurt ile tüketiyoruz.
320 kkal




8- PEYNİRLİ DOLMA

6 yemek kaşığı lor peynirini bolca taze nane, maydanoz ve kekik ile karıştırın. Azcık haşladığınız 3 tane dolmalık biberin içini doldurun. İsterseniz fırında da birazcık pişirebilirsiniz. Yanına 2 dilim ekmek ve 1 su bardağı taze sıkılmış meyve suyu ile tüketebilirsiniz.
310 kkal

9- SEMİZOTU YEMEĞİ

200 gram semizotunu haşlayın. 1 tatlı kaşığı sıvı yağ da kullanarak 1 /2 küçük soğanı ve 1/2 tatlı kaşığı salçayı kavurun. 3 yemek kaşığı bulgur kullanarak bulgur pilavı yapın. Üzerine semizotunu ekleyip karıştırın. Yanında 4 yemek kaşığı yağsız yoğurt ile tüketebilirsiniz.
310 kkal


10- TONBALIKLI MAKARNA

6 yemek kaşığı kadar kepekli makarnayı haşlayın. Üzerine ince ve uzunca doğradığınız 1 küçük boy kabağı ve 80 gram kadar yağsız ton balığını ekleyin.
300 kkal

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GECEDEN HAZIRLANAN YULAF TARİFLERİ

OPTİMAL BESLENME İLKELERİ

KAVANOZDA SALATA