200 KALORİNİN ALTINDA 10 PRATİK TATLI ALTERNATİFİ
1- FIRINLANMIŞ ELMA DİLİMLERİ
1 orta boy elmanın kabuklarını soyalım, dilimleyelim ve yumuşayana kadar fırınlayalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı bal gezdirelim ve tarçın serpelim.
85 kkal
2- ŞEFTALİ TATLISI
1 orta boy şeftalinin kabuklarını soyalım ve yağsız tavada hafifçe çevirelim. Tabağa alıp üzerine 1 top sade dondurma ekleyelim.
140 kkal
3- HAVUÇLU TOPLAR
1 orta boy havucun kabuklarını soyup, hafifçe haşlayalım ve ezelim. İçine 3 tane yulaflı bisküviyi kırıp karıştıralım. 1 tatlı kaşığı da bal ekleyip, yuvarlak toplar haline getirelim. 1 tatlı kaşığı da Hindistan cevizi serpip servis yapalım.
150 kkal
4- YOĞURT TATLISI
4 yemek kaşığı kadar yağsız yoğurdu 1/4 paket vanilya ile çırpalım. Bir kasenin ya da bardağın içine 2 yemek kaşığı yulaf ekleyip üzerine vanilyalı yoğurdumuzu dökelim. En son ise 1 tatlı kaşığı kadar sevdiğimiz bir reçeli ekleyip, servis yapalım.
180 kkal
5- HURMA TATLISI
3 tane hurmanın çekirdeklerini çıkarıp 1 çay kaşığı tarçın ile beraber rondoda püre haline getirelim. 1 su bardağı light sütü, 1 yemek kaşığı pirinç unu ile beraber pişirip koyulaştıralım. Pişmenin bitişine yakın içine hurma püresi ve ¼ paket vanilya ilave edip karıştırmaya devam edelim. Soğutup, servis edelim.
180 kkal
6- KAHVELİ ETİMEK TATLISI
1 tane tuzsuz etimeği azcık sulandırdığımız 1 tatlı kaşığı kahve ile ıslatalım. Üzerine 1/4 orta boy muzu dilimleyelim. 1 su bardağı light sütü de 1 yemek kaşığı pirinç unu, 1 yemek kaşığı kakao ile pişirerek koyulaştıralım. Pişmeye yakın 1 tatlı kaşığı bal ve 1 /2 paket vanilya ekleyelim. Etimek ve muzların üzerine dökelim. Soğumaya bırakalım.
200 kkal
7- ÇİLEKLİ PUDİNG
1 çay bardağı kadar çileği rondoda püre haline getirelim. 1 su bardağı light süt, 1 yemek kaşığı irmik ve 1 yemek kaşığı Hindistan cevizini koyulaşana kadar pişirelim. Piştikten sonra içine 1 tatlı kaşığı kadar bal ve 1 /4 paket vanilya ekleyelim. Çilek püresini de ekleyip biraz daha karıştıralım. Soğutup, servis edelim.
180 kkal
8- BADEMLİ TATLI
3 adet kuru kayısı, 1 adet kuru incir az suda hafifçe haşlayalım. Suyu süzüldükten sonra içine 8 adet badem eklenerek rondodan geçirelim. Karışım 2-3 yemek kaşığı light süt ile yumuşatılarak servis kabına alalım. Buzdolabında soğutulduktan sonra tüketime hazırdır. Tarçın ilave edebilirsiniz.
190 kkal
9- PEKMEZLİ SÜTLAÇ
1 yemek kaşığı kadar pirinci az suda haşlayıp yumuşatalım. 1 su bardağı light sütü ısıtalım ve içine pirinçleri ekleyerek pişirelim. Az suda erittiğimiz 1 / 2 yemek kaşığı kadar pirinç ununu da ekleyerek sütü koyulaştıralım. Pişmeye yakın 1 tatlı kaşığı kadar bal/şeker ekleyelim. Piştikten sonra ise servis kasesinde içine 1 tatlı kaşığı kadar pekmez dökelim. Tarçınla servis edelim.
155 kkal
10- BAL KABAĞI PASTASI
1 ince dilim ( yaklaşık 125 gram) bal kabağını az suda haşlayalım. Suyunu süzdükten sonra içerisine 2 tane yulaflı diyet bisküvi kırıp ezelim. 5 adet de kırılmış fındık ekleyelim. (Bu karışımı pasta tabanı gibi kullanacağız.) Daha sonra 2 yemek kaşığı kadar light yoğurdu 1 / 2 paket vanilya ve 1/ 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi ile çırpalım. Krema gibi balkabaklı tabanın üzerine yayalım. Buzdolabında soğutup servis yapalım.
190 kkal
NOT: tariflerdeki miktarlar 1 porsiyonluktur, çoğaltabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder