KAHVALTI ALTERNATİFLERİ


1- MUZLU DİLİMLER
1 dilim tam tahıllı ekmek üzerine 2 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi sürün. Yarım orta boy muzu dilimleyin, ekmeğin üzerine sıralayın. 1 tatlı kaşığı chia tohumunu da serpin. Yanında 1 bardak süt ile beraber tüketin.

2- PEMBE SMOOTHIE
5 kaşık yoğurt, 1 çay bardağı süt, 2 kaşık yulaf, yarım muz, 8-10 tane çileği blenderize edin ve için.

3- YULAFLI OMLET
Yarım su bardağı yulafı üzerini geçecek kadar su ile 5 dk kadar pişirin, yumuşatın. Fazlalık suyu süzüp yulafı 1 yumurta, 3 kaşık lor, sevdiğiniz baharatlar ve 1 avuç maydanoz ile karıştırın. Yağsız tavada pişirin.

4- MEYVELİ KİNOA SALATASI
6 yemek kaşığı haşlanmış kinoa, 8-10 çilek, 1 küçük şeftali, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 avuç taze nane hepsini karıştırın ve tüketin.

5- KİNOA- CHİA KASESİ
4 yemek kaşığı kinoayı 1 bardak süt ile 5 dk pişirin. Pişince içerisine 2 küçük taze incir, 1 küçük şeftali, 1 yemek kaşığı chia ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizin ekleyin.
6- AVOKADOLU TOST
Yarım avokadoyu, yarım limonun suyu ve karabiberle ezin. 2 yumurtayı haşlayın/ omlet haline getirin. 2 dilim tam tahıllı ekmeğe avokado püresi ve yumurtaları paylaştırın. Yanında maydanoz ile beraber tüketin.
7- FIRINDA OMLET
Küçük bir fırın kabına (tek kişilik) 1 dilim tam tahıllı ekmeği dilimleyin. Üzerine 2 yumurta, 2 kaşık lor peyniri ve kıyılmış maydanoz karışımını dökün. Sevdiğiniz baharatları da ekleyip fırında 12-15 dk pişirin.
8- KABAKLI YULAF KASESİ
3 yemek kaşığı yulaf, 1 bardak sütü 5 dk kadar pişirin. İçerisine 1 yemek kaşığı chia ve 1 kabak rendeleyin. 1-2 dk daha pişirin. Ateşi kapattıktan sonra 1 tatlı kaşığı bal ve 2 ceviz ile servis edin.
9- MİKRODALGA KEKİ
1 yumurta, 3 kaşık yulaf, 3 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı kuru üzüm, 3 yemek kaşığı rendelenmiş armutu 1 bardakta karıştırın. Mikrodalgada max 1 dk pişirin.
10- TUZLU MUFFIN
1 küçük kabak rendesi, 1 yumurta, 2 kaşık yulaf, 1 kaşık keten tohumu, 2 kaşık lor peyniri, 1 kırmızı biberi karıştırın. Muffın kaplarında pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GECEDEN HAZIRLANAN YULAF TARİFLERİ

OPTİMAL BESLENME İLKELERİ

KAVANOZDA SALATA