ENGİNARLI BADEMLİ TAVUK
Selaam..
Bugün özellikle karaciğere ama aslında tüm vücuda faydalı enginarlı bir tarifimiz var. Hem de hafta sonu Urla' da Enginar Festivali var. Lezzet şöleni olacağına şüphem yok. Hayatında bir kere Urla' dan enginar yiyen biri bu lezzeti unutmaz. Enginar sevmiyorum, hazırlaması çok zor, çocuğuma da yediremiyorum bahanelerini kabul etmiyorum. Artık temizlenmiş şekilde her yerde satılıyor ya da aldığınız yerlerde temizletebiliyorsunuz. Bu tarif ise hem size hem de enginar sevmeyen çocuğunuza çok lezzetli gelecek. Hazırlaması da çok basit. İşten gelince bile hazırlayabilirsiniz. Ayırca enginar buzlukta ya da dondurucuda muhafaza edilebiliyor. Yazın bolken depolayın derim.
*8 tane küçük boy baget
*4 tane enginar
*1-2 diş sarımsak
*1-2 su bardağı su
*taze biberiye, taze kekik
*1 avuç badem/ file badem
*1 avuç ayıklanmış kabak çekirdeği
*Limon dilimleri
YAPILIŞI: fırın tepsisine enginarları, tavukları, sarımsakları yerleştirin. Üzerine taze biberiyeleri, kekiği, kabak çekirdeklerini ve bademleri serpin. limon dilimleri ve suyu da ekleyip 180 derece fırında 30 dk kadar pişirin. Tarif 4 kişiliktir. Afiyet olsun.
Bugün özellikle karaciğere ama aslında tüm vücuda faydalı enginarlı bir tarifimiz var. Hem de hafta sonu Urla' da Enginar Festivali var. Lezzet şöleni olacağına şüphem yok. Hayatında bir kere Urla' dan enginar yiyen biri bu lezzeti unutmaz. Enginar sevmiyorum, hazırlaması çok zor, çocuğuma da yediremiyorum bahanelerini kabul etmiyorum. Artık temizlenmiş şekilde her yerde satılıyor ya da aldığınız yerlerde temizletebiliyorsunuz. Bu tarif ise hem size hem de enginar sevmeyen çocuğunuza çok lezzetli gelecek. Hazırlaması da çok basit. İşten gelince bile hazırlayabilirsiniz. Ayırca enginar buzlukta ya da dondurucuda muhafaza edilebiliyor. Yazın bolken depolayın derim.
*8 tane küçük boy baget
*4 tane enginar
*1-2 diş sarımsak
*1-2 su bardağı su
*taze biberiye, taze kekik
*1 avuç badem/ file badem
*1 avuç ayıklanmış kabak çekirdeği
*Limon dilimleri
YAPILIŞI: fırın tepsisine enginarları, tavukları, sarımsakları yerleştirin. Üzerine taze biberiyeleri, kekiği, kabak çekirdeklerini ve bademleri serpin. limon dilimleri ve suyu da ekleyip 180 derece fırında 30 dk kadar pişirin. Tarif 4 kişiliktir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder