ELMALI KEK


*2.5 su bardağı tam buğday unu

*1 paket kabartma tozu

*1 paket vanilya

*3 çay kaşığı tarçın

*1 çay kaşığı zencefil rendesi

*3 yumurta

*2 büyük kırmızı/ sarı elma püresi (haşlayıp ezebilirsiniz ya da rendeleyebilirsiniz)

*3/ 4 su bardağı yoğurt

*1 su bardağı ceviz (rondoda toz hale getirebilirsiniz)

*3/4 su bardağı kuru üzüm

YAPILIŞI: Tüm malzemeleri karıştırın ve 180 derecede 40-45 dk pişirin. Bu tarifte elma püresi ve üzüm şeker, ceviz yağ yerine geçecek. Ayrıca tarçın ve zencefil içeriği ile antioksidan alımınıza katkı sağlayacak.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GECEDEN HAZIRLANAN YULAF TARİFLERİ

OPTİMAL BESLENME İLKELERİ

KAVANOZDA SALATA