DAHA FAZLA YİYEREK KİLO VERECEĞİNİZ 10 BESİN


Beslenmenizde bu besinlere daha çok yer verin, daha kolay kilo verin.
1- AVOKADO; Vücutta depo edilmiş yağlarla savaşmanın en güzel yolu sağlıklı yağlar tüketmek. Özellikle de göbek bölgesindeki yağları azaltmak için avokado dilimlerini ya da püresini salatalarınızda, tostlarınızda kullanabilirsiniz.
2- KURUBAKLAGİLLER; Bitkisel proteinlere beslenmenizde daha fazla yer vererek kilolarınıza elveda diyebilirsiniz. Haftada 2 gün öğünlerinizde yemek olarak yiyebilir, salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Püre haline getirip sos olarak da kullanabilirsiniz.
3- DOMATES SOS; Yemeklerinizde, salatalarınızda, makarnalarınızda yağlı, kremalı soslar yerine ev yapımı domates püresi ya da soslarını kullanmak kilonuz ve sağlığınız için büyük avantaj. Sosun tadını çeşitli baharatlar ve otlarla da zenginleştirebilirsiniz.
4- YAĞSIZ KIRMIZI ET; Hem yağ yakımı hem de kas gelişimi için mükemmel seçenek. Haftada 2 gün yanında bolca sebze ile tüketebilirsiniz. Pişirmede ise ızgara yapma, haşlama ya da fırında pişirme yöntemlerini kullanabilirsiniz.
5- YAĞLI TOHUMLAR; Düzenli yağlı tohum tüketiminin mutluluk hormonu olarak bilinen serotinin arttırdığı ve iştah hormonlarını baskıladığı gösterilmiştir. Sağlıklı yağlar içerdiği için de bel çevresi yağlarıyla mücadele edenler için de çok iyi bir alternatif.
6- YOĞURT; Zayıflama diyetlerinin başarısını arttıran en önemli ajanlardan. Hem tokluğunuzu arttıracak hem de içerisindeki proteinler yağ yakmanıza yardımcı olacak. İster kahvaltıda ister öğünlerde isterseniz aralarda tüketin. Baharatlar ve otlar kullanarak soslar da hazırlayabilirsiniz.
7- CHİA TOHUMU; Posa, omega- 3 ve proteinden zengin bu süper güçlü tohumları beslenmenize eklemeniz sizi de süper güç sahibi yapacak. Hem diyet yapayım hem tatlımı yiyeyim hem de doyayım diyenler için ise en güzel tarifler chialı olanlar.
8-SOMON; Omega-3 yağ asitlerinden zengin olan somon vücuttaki fazlalık olan yağ dokunun yarattığı olumsuz etkileri süpürür, kas kütlesini arttırmaya yardımcıdır. Bu sayede de kilo vermeye yardımcıdır.
9- YULAF; Tatlı ya da tuzlu tariflerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Şeker içeren tahıl ya da mısır gevreklerinin yerine öğünlerinizde yulaf olması tokluk sürenizin çok daha fazla artması demek. Meyvelerle tatlandırarak tüketebilir ya da un kullanmanız gereken yerlerde kullanabilirsiniz.
10- ACI BİBER; Acı biber ve baharatlarda bulunan kapsaisin isimli maddenin vücutta ısı etkisi yaratarak metabolizmanızı hızlandırır. Baharat olarak kullanarak yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Salatalarınıza acı biberler doğrayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GECEDEN HAZIRLANAN YULAF TARİFLERİ

OPTİMAL BESLENME İLKELERİ

KAVANOZDA SALATA