TARİFLERİ DAHA SAĞLIKLI HALE GETİRMEK MÜMKÜN!!!!


İnternette ya da televizyonda gördüğünüz birbirinden güzel tarifleri denemek istiyorsunuz ama hepsi çok kalorili, hepsi diyet bozucu gibi mi geliyor. Tariflerde yapacağınız küçük değişiklerle hem kalorisini azaltabilir hem de daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Laf aramızda uygun değişiklikleri yaparak diyeti de bozmamış oluyoruz.
Önce şekerden başlayalım. Kek, kurabiye, pasta tariflerinin olmazsa olmazıdır. Ama tatlı tadını elde edebilmek için tek seçenek değil. Tarifelerdeki şeker yerine bal, pekmez, elma püresi, hurma püresi, vanilya özü kullanabilirsiniz. Böylece rafine şekerden sadece kalori almak varken diğer besinlerin vitamin, mineralinden de faydalanmış olursunuz. Örneğin tarifedeki bir bardak şekeri 3/ 4 bardak bal ya da 1 bardak pekmez ya da 1/2 bardak şeker+ 1/2 bardak elma püresi olarak değiştirebilirsiniz. Şeker miktarını azaltarak tariflere kuru meyve ekleyebilirsiniz.
Tarifelerdeki margarin ve katı yağlar ise hamur işlerinin kıvamını oluşturur. Bu kıvamı sağlayabilmek için aynı miktarda avokado püresi ya da muz püresi kullanabilirsiniz. Tarifelerdeki sıvı yağlar için ise yoğurt ya da süt ekleyebilirsiniz. Krema eklemeniz gereken tariflerinizin kurtarıcısı ise süzme yoğurt olabilir. Pişirdiğiniz kapları fazlaca yağlamak yerine temiz sprey şişelere yağ doldurup püskürtebilir ya da yağlı fırın kağıtları veya pişirmeye uygun silikon kaplar kullanabilirsiniz.
Evde kullandığınız unu tam buğday unu ile değiştirebilirsiniz. Böylece daha fazla posa alabilirsiniz. Tarifelerdeki unun bir kısmını yulaf ya da yulaf kepeği ile değiştirebilirsiniz.
Ev yapımı pastalarınızda kendi yaptığınız sağlıklı kremaları kullanabilirsiniz. Bunun için biraz süzme yoğurt ile çırparak koyulaştırdığınız Hindistan cevizi ya da badem sütünü, vanilya ve bal ile tatlandırarak sağlıklı kremalar elde edebilirsiniz. Kremalarınızı renklendirmek için ise meyve pürelerinden yardım alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GECEDEN HAZIRLANAN YULAF TARİFLERİ

OPTİMAL BESLENME İLKELERİ

KAVANOZDA SALATA