SAĞLIKLI YAĞ SEÇME REHBERİ
Farklı çeşitte yağların vücuttaki etkileri de farklıdır. Bazı yağların sağlığı koruyucu etkileri vardır. Unutmamız gereken nokta, sağlıklı da olsalar sınırsız tüketebileceğimiz besinler arasında yer almazlar.
* Yağlı Balıklar; somon, ton balığı, sardalya, alabalık ve uskumru gibi balıkları haftada en az 2 gün fırında, ızgara ya da haşlama gibi pişirme yöntemlerini kullanarak tüketmelisiniz.
*Ceviz, badem, fındık; hem sağlıklı yağlardan, hem de bu yağlarda çözünen E vitamininden zengindir. Sabah kahvaltılarınızda, ara öğünlerinizde ya da salatalarınızda tüketebilirsiniz.
* Keten tohumu; kahvaltılarınızda, ara öğünlerinizde yoğurdunuzla karıştırarak, ekmeklerinize ya da salatalarınıza ekleyerek kullanabilirsiniz.
* Zeytinyağı; tüm sebze, et ve kurubaklagil yemeklerinizi pişirmek için, salatalarınızda ya da soslarınızda kullanabilirsiniz.
* Avokado; salatalarınızda ve sandviçlerinizde yağ kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Daha sağlıklı hamur işleri yapmak isterseniz, tarifelerdeki yağları avokado püresi ile değiştirebilirsiniz.
* Fıstık ezmesi; şeker ilavesiz doğal fıstık ezmesini kahvaltılarınızda, ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Özellikle spor yaptığınız günler için idealdir.
Yorumlar
Yorum Gönder